Ostatní go-nego témata

Vložil: | 07.09.2015 | Kategorie: Nezařazené

Komentář(e): 6

#1 Vložil: Hidoshito | (07.09.2015, 17:00 )

Milí goisté,

jelikož naše věrné fanoušky neodradí od komentování ani ukončení blogu a na diskusní fórum, ať už staré či nové, je nedostaneme ani heverem (na facebook jsou někteří zase “moc staří”), rozhodl jsem se otevřít provizorní prostor, kde se můžete k aktuálnímu dění ve světě go nadále vyjadřovat, aniž byste spamovali liberecký kongres až do skonání světa. 😉 Uvidíme, jak to bude fungovat, případně se ještě pokusíme nějak to uzpůsobit.

Děkuji všem, kteří mi zde vyjádřili díky a podporu, moc si toho vážím! Mé dosavadní mlčení mělo zcela prozaický důvod a rozhodně nebylo vyjádřením něčeho negativního.

V Brně jsem se setkal s vedením asociace, které mi taktéž vyjádřilo velkou podporu a já se na oplátku rozhodl vyjít vstříc jejich potřebám. Jak jste si jistě všimli, oficiální web asociace (Goweb) dlouho chátral… Nedávno prošel razantní proměnou, ale hlavní problém zůstal: stále se o něj nemá kdo starat, aby splňoval dvě zásadní funkce: 1) poskytoval veškeré důležité informace, 2) byl reprezentativní. Mám rád nové výzvy, takže se s tím pokusím něco udělat a namísto eGobanu začnu psát a spravovat Goweb. Vítám veškerou pomoc, nebude to jednoduché a určitě ještě nějaký čas potrvá, než začne dobře sloužit.

Zde tedy necháme působit hlas lidu prostřednictvím provizorního fóra a zároveň dohrajeme rozjetý ročník iGoše (jeho další budoucnost je prozatím nejasná). V mezidobí se snad podaří pozvednout Goweb a co bude dál, to je trochu ve hvězdách. Gobanligu provozuje David na “vlastním písečku” (tady ji aktualizuje Lukan), v dalším roce by se taktéž měla kompletně přenést na hlavní web asociace.

Toť ode mě prozatím vše.

#2 Vložil: Miloš | (08.09.2015, 09:58 )

Půlčo, super. Tohle je česká goová zpráva měsíce! Resuscitovat mrtvě narozený goweb je velmi důstojný task! Pokud budeš potřebovat, rád pomohu.

#3 Vložil: jarek | (08.09.2015, 12:19 )

Ahoj, ke stránkám: jelikož na novém http://www.goweb.cz zdaleka ještě není překlopeno vše, tak pokud je potřeba, tak na staré stránky se dostanete vždy přepsáním “www” na “archiv”.
Například starý turnajový kalendář – stále platný:
http://archiv.goweb.cz/cs/prohrace/turnajeaakce

Propozice na MR:
http://archiv.goweb.cz/files/MR2015_Blansko.pdf

Pokud klikáte na stránkách a ono vás to hodí na nefunkční odkaz, zase na něm nahradíte www za archiv a funguje to dále.

Dokumenty se budou na nový web překlápět během měsíce.
A velký dík Makovovi za bleskové vypracování stránek poté, co předchozí dlouhodobý projekt šel do kytek.
Jarek

#4 Vložil: mikinvcine | (08.09.2015, 14:09 )

Diky Pulciku!!! 🙂

#5 Vložil: cung-fou | (08.09.2015, 14:22 )

Hmm, tak docela jsem chápal, že Půlča už nemá čas na eGoban, ale přijde mi zvláštní, že vzápětí, co opustil zaběhnutý a velmi kvalitní vlastní projekt, vrhá svou energii do dosud poměrně mrtvého gowebu. Že by to pro něj byla nová výzva? Nebo se mu po redaktořině už teď stýská a jen se mu nechce potřetí vstoupit do téže řeky? Každopádně se budu těšit, že třeba goweb opravdu ožije. 🙂

#6 Vložil: Hidoshito | (08.09.2015, 17:18 )

Řekněme, že někteří jedinci mají mnohem účinnější přesvědčovací techniky, než jsem kdy měl já. 😀 Po redaktořině se mi nestýskalo a času i energie mám opravdu malinko poslední dobou. Každopádně proměnit něco “mrtvého” k životu je opravdu velká výzva, to uměl jen jeden člověk. 😉 Tak uvidíme, jak to půjde.